En toen ging ik gewoon weer terug

Ik zat laatst op een terras aan de boulevard van Kijkduin. Ik was daar alleen. Ja, dat kan namelijk; alleen lunchen. En nee, ik had geen telefoon nodig om mezelf te vermaken. Het was dus alleen ik, mijn kipsaté en de gesprekken van de andere terrasklanten om me heen.

‘Dat ligt toch allemaal aan de politiek, joh. Die heren in hun nette pakken in Den Haag motten zich daar niet mee bemoeien’, zegt een oudere man rechts van me in een wit t-shirt waar heel groot Hugo Boss op gedrukt staat. Zijn tafelgenoot, die precies dezelfde outfit aan heeft, zegt: ‘Maar dat roepen wij toch al vanaf de jaren 80. En wat is ermee gebeurd? Helemaal niets. Het is er alleen maar slechter op geworden.‘ Ik schiet in de lach. Wat een stel. 

‘Ja, maar dat kan hij dus niet, hè, hij begrijpt me totaal niet en als ik er dat wat van zeg dan ben ik weer degene die moeilijk doet’, hoor ik een dame links van me. Ze drinkt in één teug haar halve glas sangria leeg. De andere dame schenkt haar gelijk weer bij uit de karaf en reageert met de legendarische woorden: ‘En als je dan bijvoorbeeld..’  Het is hier net de soap Goede tijden, slechte tijden, denk ik, terwijl ik mijn Fristi leegslurp. 

Twee dames van een jaar of veertig lopen het terras op. ‘Ik wil wel in de schaduw, hoor, want het is nu wat, een uur of één? En dan moet je echt niet op het heetst van de dag in de zon gaan zitten. Dat is levensgevaarlijk’, zegt vrouw 1. ‘Ja, en het is bloedheet ook. Alleen idioten blijven met dit weer in de zon zitten’, moppert vrouw 2. 

Ik sta op en reken af. Ik loop het terras af. Ik wandel Kijkduin uit en ga de duinen in, richting Monster. Anderhalf uur later ben ik thuis. 

Ik kijk op mijn telefoon. Deze idioot heeft vandaag 14,4 kilometer gewandeld op het heetst van de dag. Ik geef mezelf een schouderklopje. Tan, je enkel is er weer klaar voor, hoor. Boek dat ticket maar! Je hebt nog een droomreis af te maken. 

Australia, I’m on my way! 

Foto: Michel Kort Fotografie

Advertenties

3 Comments

  1. Heerlijk om te lezen dat je verder gaat. Kijk uit maar je verhalen. Meid ga ervoor,kijk wat op je pad komt en geniet. Roep steeds dat we nog onze wrap met zalm over moeten doen. En we gaan het doen nu of over een jaar het gaat ooit nog eens gebeuren. Liefs Diana

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: